Chinees leren in Gooi, Eemland, Vechtstreek, Utrecht, Flevoland - Sino Logical

Lerares Chinees: Monica Chen uit Eemnes. Geboren in Taiwan.

 

View Monica Chen 陳雯華's profile on LinkedIn
Ik ben geboren in Taiwan(Republiek China) en sinds 1995 woonachtig in Nederland. 
Ik ben een native speaker van Mandarijn Chinees en Taiwanees-Hokkien.

 

Toen ik in 1995 besloot om mij in Nederland te vestigen was het mij nog niet duidelijk waar deze reis mij heen zou leiden. China heeft sindsdien een hele snelle ontwikkeling doorgemaakt. De bewondering voor de Chinese taal, de Chinese karakters, de Chinese Kalligrafie en de Chinese manier van denken hebben me echter nooit verlaten.


Mandarijn, ook bekend als Putonghua is de officiële taal in Taiwan(Republiek China) en in de Volksrepubliek China. Taiwanees-Hokkien wordt gesproken op het eiland Taiwan en in de provincie Fujian op het vaste land van de Volksrepubliek China.
 
In 2004 behaalde ik het Staatsexamen Nederlands als tweede taal(NT2-programma II). Ik spreek ook vloeiend Engels.

Sinds 2005 geef ik Chinese les bij The Taipei School in The Netherlands. Dit is een door de Taiwanese overheid(Republiek China) gesponsorde school in Den Haag. Hier wordt de Chinese taal Mandarijn aan kinderen en volwassenen onderwezen. De Taiwanese overheid organiseert regelmatig opleidingen om de kwaliteit van het Chinese onderwijs in het Mandarijn te waarborgen. Hier heb ik ook meerdere diploma's voor ontvangen.

 

Tevens ben ik ook lerares Chinees-Mandarijn bij het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum (VWO) en bij Verenigde Scholen J.A. Alberdink Thijm, basisschool Merlijn te Eemnes. Dit zijn twee vooruitstrevende scholen in Het Gooi met Chinese lessen. Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum organiseert ook korte culturele reizen voor de leerlingen die Chinese les volgen
 

Ik heb 16 jaar voor een Nederlands handelsbedrijf gewerkt waardoor ik in staat was om mijn kennis van China te implementeren in de internationale handel.Regelmatig organiseerde ik zakenreizen naar China en Taiwan. Tijdens deze reizen fungeerde ik als zakelijk tolk bij het bezoeken van bedrijven en beurzen. Bedrijven vragen mij tegenwoordig regelmatig voor op maat gemaakte cursussen m.b.t. Chinese taal en cultuur. Door mijn zakelijke achtergrond werk ik nog regelmatig als tolk en vertaler voor bedrijven.
 
Docent, trainer, consultant : 
Het zijn allemaal termen om specificiek iets aan te duiden. Het is echter moeilijk om mij in een specifiek vakje te plaatsen.


Kortom, ik ben gefascineerd door de mogelijkheden die ontstaan door het samenbrengen van de Chinese en Westerse cultuur. Hierdoor ontstaan voor particulieren en bedrijven nieuwe kansen en successen
 

2008 
Has successfully completed the "Educational Training Program for Teaching Mandarin" sponsored by OCAC.
(Taiwan, Republic of China)
2009 
Has successfully completed the "Teaching Chinese as a Second Foreign Language Professional Development Conference" organized by the Feng Chia University.(Taiwan, Republic of China)
2009 
Has successfully completed 107 hours of “Training Program of Chinese Teaching Method” sponsored by OCAC.
(Taiwan, Republic of China)
2010 
Has successfully completed the "Educational Training Program for Teaching Mandarin" sponsored by OCAC.
(Taiwan, Republic of China)
2011 
Has successfully completed the course "Enhancing Chinese Teaching Through Digital Tools" organized by Chinesischer Schulverband in Deutschland.
2011 
Has successfully completed the course “Training Program for Managers of Digital Learning Center” sponsored by OCAC (Taiwan, Republic of China)
2012 
Has successfully completed the "Educational Training Program for Teaching Mandarin" sponsored by OCAC.
(Taiwan, Republic of China)
2013 
Has successfully completed the "China Experts Training Course on Chinese Language Teaching" organized by the China Overseas Exchanges Association.(Taiwan, Republic of China)

 

Sino Logical: Chinees leren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere

 

Print | Sitemap
Copyright Sino Logical. Chinese school. Chinees leren/studeren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Utrecht, Flevoland. Chinese les in Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere. Cursus Chinees. Taallessen Chinees.

Call

E-mail