Chinees leren in Gooi, Eemland, Vechtstreek, Utrecht, Flevoland - Sino Logical

Is het moeilijk om de Chinese taal te leren spreken en schrijven ?


Eigenlijk is de Chinese taal leren niet heel erg moeilijk. Want......


Eenvoudige Grammatica

Chinees is een eenvoudige taal. Als je de grammatica van het Chinees met de Nederlandse grammatica vergelijkt, dan is Chinees makkelijker. Chinees maakt namelijk geen verschil tussen onzijdig, vrouwelijk, mannelijk. Er zijn geen naamvallen. Ook is er geen verleden tijd.
 

Vier Tonen

Waarom zeggen mensen dan dat het moeilijk is ? Dit is te verklaren uit het feit dat het Chinees een klanktaal is. Bij een klanktaal zorgt verschil in uitspraak voor een andere betekenis. Je moet dus goed op de uitspraak letten. Een karakter kan vier tonen/klanken hebben. Elke toon/klank heeft een andere betekenis bij hetzelfde karakter. Maar als je niet toondoof bent en eenvoudige chinese liedjes (kinderliedjes) meezingt, dan zul je merken dat het best lukt ! Je moet gewoon wennen aan de onbekende toon/klank. Maar dat komt na verloop van tijd vanzelf goed. Vergeet niet dat mensen in het noorden van China vaak een iets andere toon/klank gebruiken dan mensen uit bijvoorbeeld het zuiden van China. Zij kunnen elkaar goed verstaan als ze beiden Mandarijn spreken. Dus jij zou dat ook moeten kunnen !


Veel Karakters

Vergeleken met Nederlands zijn er in het Chinees zeer veel karakters/tekens. Het alfabet in Nederland heeft 26 tekens. Maar om redelijk Chinees te kunnen lezen moet je toch wel 1500-2000 karakters kennen. Het lezen van een krant ongeveer 3000-3500 karakters. Hoog opgeleide mensen beheersen ongeveer 9000 karakters. In China wordt een vereenvoudigde schrijfwijze van de karakters gebruikt, maar in Taiwan, Hongkong en Macau de traditionele schrijfwijze. Er zijn geschat totaal 55.000 karakters !! Deze gebruikte karakters zijn voor een westerling volstrekt anders dan gewend. Sommige leerlingen vinden dit moeilijk. Maar door speels met de karakters om te gaan zul je zien dat bijna iedereen Chinese karakters kan herkennen.


Discipline

Stel voor jezelf een realistisch doel. Werk daar op een gedisciplineerde manier naar toe.Met een half uur per dag kun je al erg ver komen !


Extra

Luister naar Chinese muziek, kijk naar Chinese televisie. Het is allemaal mogelijk in dit digitale internet tijdperk. Je zult zien dat je na enige lessen al een hoop gaat herkennen.


Sino Logical: Chinees leren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere.

 

Print | Sitemap
Copyright Sino Logical. Chinese school. Chinees leren/studeren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Utrecht, Flevoland. Chinese les in Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere. Cursus Chinees. Taallessen Chinees.

Call

E-mail