Chinees leren in Gooi, Eemland, Vechtstreek, Utrecht, Flevoland - Sino Logical

Waarom is het nuttig om Mandarijn Chinese taal te studeren ?

 

Chinees is de meest gesproken taal ter wereld. Het is ook één van de zes werktalen van de Verenigde Naties. In februari 2010 heeft staatssecretaris Bijsterveldt aangekondigd dat de Chinese taal als examenvak op de middelbare school zal worden geïntroduceerd. De staatssecretaris benadrukte ook dat China als economische grootmacht een steeds voornamere positie in de wereld zal innemen. Vanaf 2015 is de Chinese taal in Nederland een officieel examenvak voor het VWO en Gymnasium.

 

Economisch gezien maakt China dus een ongekend explosieve groei door. China wordt steeds belangrijker voor het westen en dus ook voor Nederland. Door het enorme marktpotentieel beginnen steeds meer mensen het Chinees te leren. Bij Nederlandse werkgevers wordt kennis van de Chinese taal zelden specifiek gevraagd. Maar als de bedrijfsactiviteiten (inkoop of verkoop) sterk op China zijn geöriënteerd, dan is kennis van de Chinese taal zeker een voordeel voor het leggen en instant houden van zakelijke contacten.

 

Maar er is meer dan alleen economische redenen.
China heeft een erg oude geschiedenis, rijke cultuur, rijkdom aan cultuurschatten en een indrukwekkend mooie natuur. Dit trekt veel westerse toeristen aan. Doordat de Chinezen steeds kapitaalkrachtiger worden bezoeken grote aantallen Chinezen het Europese continent. Beide culturen komen nu dus vaker met elkaar in contact. Communicatie is hierbij belangrijk, dat doe je dus door Chinees te leren en/of de Chinese cultuur in haar diverse facetten te bestuderen.

Omdat China al een belangrijke rol speelt binnen onze samenleving willen wij de gelegenheid bieden aan Nederlanders om zich meer te kunnen verdiepen in de Chinese taal (Mandarijn) en de Chinese cultuur. 
 
De Chinese taal gedeeltelijk of geheel beheersen, is zeker een pluspunt op je CV.
Het is ook nuttig als je voor bepaalde tijd in China gestationeerd wordt.

Hierdoor maak je makkelijk contact met de lokale bevolking.

Neem contact op met Juf Monica Chen (Sino Logical) als je je horizon wil verbreden.
Monica Chen geeft ook Chinese les op de basisschool Merlijn in Eemnes en is ook actief als lerares docente Chinese taal bij Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

Sino Logical: Chinees leren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere.
 

Print | Sitemap
Copyright Sino Logical. Chinese school. Chinees leren/studeren in Eemland, Het Gooi en Vechtstreek, Utrecht, Flevoland. Chinese les in Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen, Naarden, Almere. Cursus Chinees. Taallessen Chinees.

Call

E-mail